beslutsångest, straaaarkt begär!

Jag har precis hittat min bäbis! Jag är kär och det suger så mycket i mina fingrar att få beställa hem den. AAAHHHH JAG ÄR DÖENDE KÄR JAG VILL HAAA!!!! NU NU NU NU!!







Fan jag är helt såld. Den perfekta väskan. Jag har gjort en lista för att se om det är värt att köpa denna underbaring

  • Pris: 2290:- . Jag har länge tänkt att jag vill köpa mig en fin märkesväska och jag har räknat med att lägga en del pengar på den. Jag hade räknat med mer egentligen så JA VÄRT!
  • Kommer jag att använda den? Ja för det är en klassisk modell som kommer funka jämt och till allt så den kommer att användas flitigt. Nu när jag har börjat använda väska alltid så JA VÄRT!
  • Har jag råd med den? Ja för jag har sparat pengar länge och blivigt riktigt bra på mitt sparande så det finns allt en liten slant över till denna. Så JA VÄRT!
  • Väskan är i äkta skinn så den kommer att hålla länge så JA VÄRT!
  • Väskan är stor och rymmlig men inte för stor och bara klumpig så JA VÄRT!
  • Om jag bär med mig denna kommer jag alltid att känna mig sådär lite extra piffig (en väska, skor, jacka -saker som syns(!) som man är riktigt nöjd med och är riktigt kär i får en alltid att känna sig extra fin!) när jag går runt med denna på min arm! så JA VÄRT!

Jag kan säker komma på massa fördelar med denna väska så jag skall försöka komma på nackdelar..

  • Den kostar ändå 2290:- men jag har ju räknat med att lägga lite extra på en väska!
  • Jag använder mestadels träningsväska eftersom jag försöker och är förbered för träning så ofta jag kan men alla andra dagar kommer jag att ha denna istället!
  • kommer jag inte att tröttna på modellen eftersom den är svart och rätt vanlig? Jag tror inte det eftersom den fortfarande är klassisk och funkar till allt och kommer alltid att göra det!
  • Jag kommer inte använda den i alla tillfällen, eftersom antingen har jag träningsväska, jag kommer inte våga att ha den om jag går ut på krogen (dels för att den är förstor för en krogrunda och dels för att den är för dyr för det..) men alla gånger där emellan kommer jag att bära med mig den!


Faan 6/4 men å andra sidan har jag enligt mig bra argument till att nackdelarna funkar iallafall...haha fan jag vill verkligen ha denna!!!





rutinfri helg

Eftersom det vart helg och fester så har mitt matschema hamnat lite på sniskan. Jag är sämst när jag inte längre har mina rutiner. Går jag till jobbet som vanligt på morgonen så har jag inga problem med att följdfölja mina matdagar tills dagen är slut, men har jag sovmorgon och är ledig och fri så går det bara utför.

Nu när jag är klar med attackfasen och övergår till kött och sallad är det inte heller lika "intressant" att varken skriva eller läsa om heller. Frukostarna blir densamma som innan och lunchen och middagar blir kött med sallad till. JA förutom i helgen då, då har det slinkit ner både det ena och det andra så som godis, chips, smörgåsar, alkohol, pizza och potatissallader..men idag skall jag skärpa mig igen!

Frukosten blev en skål med yoghurt och havrekli som vanligt och till lunch/middag blir det en räksallad som jag tänkte mixa ihop själv. 



Beställd anka från resturang i HK. Haha sjukt gott men synd att aptiten dras ner lite när huvudet serveras till.


Haha samma med fisken. Gillar att fiskens tunga fick vara med haha!

Attackdag nr 10

WOAAAH! Idag är min sista attackdag, FYFAAAN VA JAG EBRAAA!!!! Nu får jag inte äta såhär längre, max tio dagar. I morgon skall jag köpa en feeeet sallad till maten haha!

Dagens matintag

Frukost: En skål med yoghurt med några skedar havrekli. Två kokta ägg.

Lunch: En laxbit som blev över ifrån gårdagen.

Middag: Två skålar med köttfärsås.


Idag var jag på gymmet och kännde mig hur grym som helst! Körde ett bra styrkepass för armarna och jag känner mig mer än superduktig skall ni veta. 
Nu inväntar jag bara bb sedan blire sängen. 


Nästan fredag!

Känns verkligen som att jag är ledig och får vara uppe hur länge jag vill idag. Men neeeej nej det är bara onsdag. Fast egentligen är det torsdag för i morgon jobbar jag min sista dag för denna veckan så då är det ju fredag för mig i morgon..mohahah! 
En dag till att bita ihop sen går jag på långhelg. Fan va nice! I morgon sticker jag till mamma och pappa samt hund för att slappa brutalt ordentligt. På fredag vankas det storkalas så snäll som jag är hjälper jag mina käraste stamceller att pynta iordning detdära lilla extra. Egentligen räcker det ju att jag är där för att det skall bli extra, höhö.

Nu skall jag slå in paket och packa hade jag tänkt. Sedan skall jag leka med mina nya naglar som jag gjorde i måndags och spejsa upp de litegranna. So long suckers!



Bjuder på en saftig bild på mig. Ja det är jag. Jag blev avmålad av min hyggliga arbetskamrat (bästa är att bilden bortfarande hänger kvar på jobbet och det står klart och tydligt att bilden föreställer mig, haha läckert!).

Min stålmamma och superpappa♥

Jag har världens finaste superpappa. Jag är så stolt över dig och jag håller tummana för dig varje dag för att du skall vakna en dag och allt tungt skall vara som bortlyft ur dig. Jag vet hur hemska dagar jag kan ha och samtidigt så vet jag att det är ingenting emot vad som finns i dig. Du är mitt ljus i allt. Du, mamma och min bror (okej Dennis men det hör inte hit) är de som jag verkligen ger allting för. Vad som än händer, från den minst lilla grej till den största så släpper jag allt för att komma till er. 


Jag håller mina tummar stenhårt och jag tänker på dig hela dagarna och jag hoppas hoppas hoppas att allt skall ta en vändning snart. Jag vet att du försöker visa dig stark, det är du också. Du är starkare än så många andra människor! Men samtidigt så ser jag hur mycket det plågar dig. Jag blir helt gråtfärdig för jag älskar dig så högt på denna jord och jag är så stolt över dig. Det gör så ont i mig att veta att du går runt och har så ont. Pappa du är värd så jävla mycket bättre än dethär!♥
Sen att jag har världens starkaste mamma som jag vet stöttar och tar hand om dig och alla andra är mer än guld värt. OCh jag älskar dig så mycket mamm för det!

attackdag nr 9

Idag jublar jag och jag längtar och har nedräkning till torsdag haha! Jag skall äta sallad och jag lääängtar vill jag lova. Nästan så jag skulle kunna tänka mig att bli vegatrian. Eller nja. Bara nästan. Haha va sämst jag låter jag gillar fakatiskt början på min nya livsstil. Tro det eller ej.
Två kilo down på en vecka, jag är nöjd! Lätt värt för då har jag ändå fuskat lite hitan och ditan.

Dagens matintag


Frukost: En mugg med yoghut och några skedar havrekli. Två kokta ägg.

Lunch: Rester från gårdagens hamburgarkött med kalkon.

Middag: En laxbit med sås. En skål med yoghurt.


Idag hoppade jag träningen och gick hem och pysslade istället. Fixade en läcker grej som ni får se en annan dag för det skall bli ett paket förstår ni.

Attackdag 8

Fan ja skrev inlägget attackfas nr 6 men det inlägget försvann eller nått jävla skit. Ja ja hoppas de dyker upp senare. Jag vill bara krypa ner och sova nu så drar en dagens matintag sen får det vara nog. Snart får jag äta sallad wehoo!! Frukost: en kopp yoghurt med några skedar havrekl, två kokta ägg. Lunch: resterna från gårdagens kålpudding utan kål. Middag: två hamburgarbiffar med kalkon och en klick kesella blandat med kryddor. Dagens unnande: änny en godisbit.. Nu skall ja dra täcket långt över huvudet och sova ända fram tills klockan ringer 5.30 imorgon . Puss godnatt

Attackdag 7

Söndagwn spendersde vi nästan hela dagen på lek och buslandet, haha ett helt träningspass att vara där fan. Och detta ha blivigt vääärldens tråkigaste blogg nu för ja skriver baa om mat oc vad jag gör...jaja jag skriver för att peppa mig sjäkv inte för att roa andra nu.. skriver på ipaden dessa inlägg oc fatta inte hur man gör riktigt så inläggen blir helt ihoptryckta.. Frukost: Två ägg. Lunch: en köttbit från grillen på buslandet. Mellanmål: tre ägg och en skål med yoghurt. Middag: kålpudding utan kål Söndagsmys/söndagens unnande: två st godisbitar och en liten skål glass och bär. Bötjar tröttna på att skrivamen vill vill vill ändå haha!

Attackfasen dag 5

För att jag inte gick till jobbet idag så rubbade jag mina rutiner, jävla skit. Jag har syndat och då får jag skylla mig själv för nu har min mage ballat ur totalt. 
MEN! Jag måste säga att när jag håller mig till enbart proteiner (hoppas att det kommer hålla sig när jag börjar lägga till sallad till maten också) så mår min mage så sjjukt bra! Jag har inga problem med min IBS alls! Så sjukt underbart. Det är synd att bara kött blir så torrt emellanåt annar skulle jag hålla mig till så mycket enbart protein det bara gick..

Jaja, här är dagens matintag

Frukost: En skål med yoghurt och några skedar havrekli.

Lunch: Sallad och kyckling med lite balsamvinäger (fick fjäskat till mig en specialare inne på condeco).

Mellanmål: En kaka och en kopp kaffe. (tänkte unna mig efter 4dagar, ingen bra idé med facit i hand)

Middag: 12bitar sushi. Dock tog jag bort ca 2/3 av riset, bara rå fisk är inte gott.

Fredagsmys: smoothie a lá Stephanie, frusnabär, vaniljglass och mjölk. Tänkte jag kunde fortsätta unnandet med efter denna sa min mage stopp och är inte längre vän med mig. Nu vill jag inte unna mig någonting mera.




om du vara mer som mig skulle jag gå ner på dig

I sista sekund igår bestämde jag mig för att ta en ledig fredag. Jag hittade massa timmar i mitt bagage så varför inte lixom. 

Så idag blev det en sovmorgon och en härlig dag på stan med min finaste Theres! Gud jag har verkligen saknat att umgås med dig min underbara! Först blev det en fin lunch på condeco, lite shopping och en bra fika i linné. Jag orkade inte stå emot så jag fick synda en härlig snickerskaka men det var det värt!
I morgon skall jag ändå äta tårta.

Jag skall städa och rensa bland mina guldkorn nu tänkte jag. Önska mig lyckatill!


Bra talekvinna.



Attackfasen dag 4

Igår var jag aldeles för trött för att blogga. Kom hem efter ett löpass vid sex sedan totaldäckade jag till kl9. Fick bli middag och sedan bums i säng igen. Bra torsdag.


Frukost: En mugg med toghurt och några skedar havrekli, två löskokta ägg.

Lunch: Entrecote som blev över av gårdagens middag.

Mellanmål: En skål med yoghurt.

Middag: En grillad kykling och en skål med yoghurt.

Mycket yoghurt för mig men jag är fortfarande så godissugen haha och de hjälper! Sen blir bara kött lite väl torrt ibland så lika bra.

Tränade igår igen. Fick bli en löprunda på 5km då vädret var hur fint som helst! Hoppas att träningen och peppet följer med i nästa vecka också för i helgen skall jag synda.


HAHAHAHHAHA

Attackfasen dag nr3

Haha nu är det inte meningen att detta skall bli någon matblogg, men det hjälper mig att peppa mig själv! 

Frukost: En mugg med yoghurt med några skedar havrekli, ett stekt ägg och en skiva kalkon. Ett glas vatten till (haha i morgon måste jag byta till någonting annat..).

Lunch: Rester från gårdagens middag. Ett kycklingbröst med min smarriga sås. Ett glas vatten.

Mellanmål: (blev ett par stycken idag eftersom godissuget och hungern började ta över mig) 3-4glas med yoghurt.

Middag: Fick bli entrecote, rester blir morgondagens lunch.



Sket i träningen idag trotts att jag kände mig pepp till det. Jag har lärt mig hur jag fungerar så tränar jag stenhårt denna veckan och så kommer jag bara ligga hemma helt utslagen nästa, så börja sakta men säkert så håller det i sig istället!

Sedan att jag hade träningsvärk som heter duga idag sen benträningen i måndags är en annan femma. Såg ut om jag gjort nånting helt annat när jag gick omkring.

Nu är jag så trött så jag vet inte vart jag skall tavägen. Jag får helt enkelt hoppa bb ikväll och kolla reprisen i morgon istället, haha bb förstör mina värdefulla sovtimmar..



I söndags hade jag min sista mölardag på ett tag framaöver. Iallafall tills den 25:e då skall jag frossa i de mesta som jag kan komma över. Ostbågar, smågodis, vaniljbullar och chokladpudding. Oh I love!



Jag kan strypa någon för godis idag

Idag har jag vart lika pepp som de övriga dagarna och det låg fortfarande kvar ända tills jag kom hem. Jag är så jääävla sugen på godis nu så det finns inte.
Saken blir knappast bättre av att det står en full påse precis framför mig. Men jag skall vara strak! Jag kan fan inte falla redan på tredje dagen. 

Jag lyckades hålla mig ifrån sambokilona hur bra som helst (kanske inte konstigt när jag valde att flytta ihop med killen som käkar lika mycket godis som jag käkar svamp typ..) men när vi fick våran inneboende nu för tre veckorsedan ca så gick det fan utför. Godis, kakor, bakelser semlor...haha varje varje dag så nu får jag ta smällen. 

Sen vet jag inte vad som hänt men min karl erbjöd sig frivilligt att fixa middagen idag. Så nu ligger jag i soffan och väntar på middag medans jag blir småmatad med köttbitar. Känns riktigt bra om jag får säga det själv.



Bra karl!




Attackfasen dag nr2

Idag känner jag mig lika pepp som igår! Jag har inte hunnit speciellt långt i fasen ännu men såhär in på kvällen dag nr2 känner jag mig fortfarande lika motiverad!


Frukost: En mugg med yoghurt blandat med havrekli, ett stekt ägg och en skiva kalkon. Ett glas med vatten till det.

Lunch: Resterna från gårdagens omelett med kalkon och kyckling. Ett glas vatten till det.

Mellanmål: Ett glas med yoghurt.

Middag: (står i ugnen i skrivande stund) ett kycklingbröst och till det en kall sås som jag gjort på naturell yoghurt och kryddor (stek&grillkrydda, paprikapulver och vitlökspulver), grymt god sås!


Efter jobbet blev det en sväng till gymet på ca 40-60min. Kondition och styrketräning. 
Vågen har redan börjat syna och jag gillart! Jusdet, man SKALL väga sig varje dag under proteinperioden för att här kan kilorna rasa med bra fart så man blir man extra peppad!

Nu skall jag dyka ner i min kyckling!

Attackfasen. Dag nr 1

(jaaa ja. gårdagen för er som fortf. inte hänger med..)

Från och med idag (igår) skall jag börja med denna så kallade diet. Jag skall enbart hålla mig till protein i 5-10dagar. Har man inte gått ner någonting mera på dag nr 5 så skall man inte fortsätta med enbart proteindagar heller. Och max får man hålla på i tio dagar. 

Under denna period skall man alltså hålla sig till proteinrik mat så som kött, fisk, kyckling och mejeriprodikter med max 0.5% fett (det är bara under de 5-10dagar som man äter mat utan tillbehör, sedan får man lägga till både grönsaker, kolhydrater och efter inte allt för lång tid kommer alkoholen och godiset in i bilden).


Måndag

Jag började dagen med att känna mig både pigg och pepp till att starta med dukan-dieten. Eftersom  man även får äta hur mycket man vill och när man vill så går man aldrig hungrig trotts att man "bantar"!

Frukost: En mugg med yoghurt blandat med tre msk havrekli (havrekli har man för att magen skall fungera bra under proteinprocessen om jag fattar det hela rätt haha!), ett stekt ägg och två skivor kalkon. Ett glas vatten till det.

Lunch: Blev en burk med tonfisk blandat med ett hårdkokt ägg. Ett glas vatten.

Mellanmål: Ett glas med yoghort.

Middag: En omelett med kalkon och kyckling, några klickar naturell yoghurt för att få en lite mer matigare känsla.


Fick bli en sväng till gymet efter jobbet idag. Körde ett snabbpass då jag inte var sugen alls på träning men blev en hel det benövingar och sedan var jag helt mör.

Edit: Jag blev mätt efter varje måltid och jag försöker få i mig minst 1.5l vatten/dag.
Första dagen avklarad och jag känner mig fortfarande riktigt pepp!



doktor dukan

Jag har verkligen bestämt mig för att skaffa mig en riktigt snygg bodda till sommaren. I alla fall hyffsad till sommaren och riktigt tight till thailand 2011-2012. 
Jah har hittat en grym "diet" som skall hjälpa mig utöver mitt inte allt för utslitna gymkort. Egentligen vill jag inte kalla det för diet heller då jag får äta både fet mat, godis och dricka alkohol under tiden.



Så nu skall jag uppdarea bloggen med mina goda gärningar jag gör om dagarna för att hitta pepp till mig själv! 
Egentligen har jag inte så mycket information om dieten då jag inte tyckte det lät lockande att köpa en bok för ca 200:- som bara finns på engelska, men jag har nördat ommkring på en del bloggar så jag känner mig hyffsat kunnig om det iallafall (nu känns det som jag kör värsta informationsbloggen men jag gör det till ett försök om att peppa mig själv!).

Eftersom jag var aldeles för trött igår för att orka skriva här så skall jag  fixa två st smarriga inlägg på raken.


RSS 2.0