Lycklig tjej

Som vanligt ändrade vi planerna för dagen 100gånger om så det fick räcka med städning för mig idag. 
När hjärtekvinnan kom hem blev han så stolt så att han lovade mig middag på Mc Donalds som belöning. Jag sken upp som ett litet barn och var överlycklig och hoppade omkring som om jag vore 6år igen och precis fått reda på att vi skall åka till Liseberg.
Men har man craivat Mc Donalds i över en vecka så har man!

Mätt och nöjd påväg hem. 
 
 
Näe. Nu är de nog redan dags för sängen. Så att man kanske hinner somna innan man skall upp iallafall. I morgon är det jag som lunchar och shoppar på IKEA med svärmor!

28juni


Som så vanligt kunde jag aldrig somna inatt heller. Mina ögon blödde av trötthet men nej. Varken kisseblåsan eller sparkar störde mig heller så förstår inte. Kanske är det för att vi är så nära nu, förmycket som snurrar runt i hjärnan.
Vid strax efter sex när den ena av mina favoriter traskade iväg till jobbet så somnade jag äntligen. Dock vaknade jag prick kl. 12 av att sopbilen tömde stans största container med glas precis nedanför mitt sovrumsfönster. Vaknade i full panik vill jag lova!

Nu skall jag vakna till ordentligt med en kaffe och sedan måste jag brottas med min lägenhet. här är bokstavligen kaos på allt. Sedan blir det en sväng förbi ikea och svärmor. Fullt ös - ikväll hoppas jag vara en deckad tös, haha lol.




Kanske skulle man lyxa till det med lite smink idag när man ändå skall vistas bland massa folk? Osminkat face och mjukis börjar bli för standard för en hemmaliggare.

så små

Se här vilka små fina fötter! Jag blir helt rörd av att se allting så smått och fint. Idag har jag fått strykt, vikt och sorterat i storleksordning, nästan allting iallafall. Lite mer finns att hämta hos svärmor men det får jag fiska tag i imorgon istället.

 



Sen har jag legat på latsidan lite haha så här kommer magen, bättre sent än aldrig!
 
Vecka 35+3. snartsnartsnart!♥

redo eller inte?

Ikväll har jag sprungit omkring här hemma och börjat packa bb-väskan. Okej att det är varmt i våran lägenhet men shit, jag är helt svettig, rödflammig och slut nu. Över att packa en väska! Hur skall jag då ta mig igenom en hel förlossning? 




Men ändå blir jag ganska glad, för snart kommer hon ut till oss!
 
Självklart slängde jag i en maskara i väskan, haha kanske kan de rädda detta utseende ifall vi får många besök.
 

storbak

I söndags var vi runt och inhandlade lite saker till BB. Svärmor hittade ett skötbord som hon gärna ville ha.

"Skall ni ha tre barn så vill jag ha den här hemma hos mig!"

Tre barn?! Tur att första snart är färdigbakat i alla fall.

superkvinnan is gone

Livet som högpreggo är inte så glammigt som man kan tro. Men jag har lärt mig att inte planera för mycket på en och samma dag. Man är lixom inte den superkvinnan man var för ett tag sedan när man tvättade-städade-diskade-lagade middag-bytte sängkläder och sedan stack man ut på stan och hängde med vännerna. Nu bokar man in sig sådär lagom. Ungefär 1-2 saker/dag. 

Dagens planer? Idag skall jag stryka kläder. Sedan lär ni hitta mig utslagen i soffan för resten av dagen. 

Så här sitter jag i liknande nyvaket tillstånd och försöker hitta orken att börja med dagens plan. Standarnposition med mjölkpåsarna vilandes på magen. Nice om ni frågar mig!

26juni

Gud jag är så trött så mina ögon går i kors. Men å andra sidan är jag väl inte den som ska klaga då jag ändå är hemma hela dagarna. Men förstår inte, jag är så trött när jag går och lägger mig men ändå kan jag aldrig somna. Ja ja, nu skall jag hitta någonting att klä på mig sedan är det dags att börja vagga ner till barnmorskan för lite standardkontroller. 

Förresten, idag är det ju sol! 

precis som sin morsa

Hela morgonen gick åt till att sortera i färghögar, klippa bort lappar och se på allt fint som finns till mitt lilla monster. Jag har gett mig själv shoppingförbud och skall inte handla mer förrens hon blir lite större, för tro mig detta är inte allt. Detta är bara st. 50-62 haha mer finns hemma hos svärmor!

En blandning mellan kläder, strumpor, pyjamasar och lite till. 
 
Denna fina hängslebyxa och filt hade min mamma som bebis, blir helt rörd när jag vet att min lilla flicka skall få mysa omkring i samma!

Denna söta dress hade jag som liten, även här känns det lite i lillhjärtat, på ett rörande och fint sätt såklart, och jag längtar tills jag får klä på mitt lilla monster!


Sedan insåg även jag att jag har aldeles för mycket kläder, så en liten del skickas till Dennis kusin som får sin lille pojk i höst!
 

sommarlunch i höstväder

En helt okej lunch om ni frågar mig! Får massa sommarkänslor trots att regnet öser ner på utsidan idag.

Jordgubbar och honungsmelon, gotta love it!

kick, push

Senast igår gick jag nöjt runt och skröt om att jag minsann är lyckligt lottad som har en så snäll och lättsam bebis i magen. Någon enstaga spark kan väl göra ont emellanåt men allt annat är bara så mysigt och aldrig det minsta jobbigt. Hela nätterna får jag sova och vaknar varken av kissepauser eller sparkar!

Kunde jag bara ta tillbaka det jag sagt. Idag gör hon antingen uppror för någonting hon inte gillar eller så har djävulen vart på besök hela dagen. Sparkar, knuffar, slitningar ja allt har jag fått känna på hela dagen. Vad som annars brukar vara "sparka lite för mamma så jag vet att du lever", "nej men de va väl en tuffingknuff!" eller "oj oj nu buffas det så mysigt igen!" har hela dagen vart utbytt mot "AAJ", "Ooh inte revbenen igen!", "Aj aj akta mammas kissblåsa!" eller "AOUTCH snälla älskling sluta knö!". Vad som innan kunde vara en godmorgon-buff eller lite kvällsgympa är nu riktiga kickboxningspass. Att det hållt på enda sedan i morse gör mig nästan lite orolig, skall hon aldrig sova där inne? Håller mina tummar att iallafall jag får sova inatt. Nej jag hoppas hon snart lugnar ner sig igen, jag har ju hoppats på en lat bebis!


Idag gick vi in i vecka 36 med. Jag vet att jag säger det varje vecka men gud va fort det går! Snart sitter jag här med världens finaste på utsidan magen istället! Åh jag längtar ihjäl mig, känns så otroligt underbart samtidigt som så ovärkligt!
Bild kommer i morgon för nu skall jag försöka natta lilla monster och migsjälv.

lisebergshäng

Igår var vi en sväng på Liseberg med hjärtekvinnans kusin + fru och deras familjevänner. Alldeles perfekt dag för Lisebergsmys. Lagom sol till och från och lagom blåst för att varken frysa eller svettas - perfekt preggoväder helt enkelt. Och om man blev lycklig av att se alla didära små, hur lyckliga de var för att åka runtruntrunt i ett flygplan i dryga minuten, springa över till karusellen och rida på hästar och ankor runtrunt och sedan krocka med bilar. 
Mös lite extra och försökte krama om min egen mage och längtade bara ännu mer efter min lilla. Nästa år är det min lilla prinsessa som sitter där i ankan och snurrar runtruntrunt!

Vi avslutade iallafall kvällen hemma hos vänner där det avnjöts både det ena och det andra. Finns så mycket fina bilder från gårdagen men hur de andra ter sig till att bilderna hamnar här på dem själva och deras barn vet jag ej så ni får nöja er med mig och mina två favoriter ♥



 

24juni


Idag har vi flängt runt på hisingen för att äta på ett ställe som var stängt och sedan hitta nytt matställe för att äta där och sedan till bb's affärer för att kunna cheka av lite mera saker på attshopatillbb-listan.


Vi avslutade dagen hemma hos svärmor för middag och hämta hem alla bb's kläder igen. Eftersom vi bestämt oss för att inte flytta dit förrens vi är klara med födsel, kissning och ett ammningsOK på sjukhuset så tänkte jag att jag lika väl kan ha en vecka hemma med tvätt. Jag visste att jag hade en hel del till den lilla men inte så mycket haha! Nu hoppas jag nästan på en riktig liten lortgris till bebis, mycket spyor och nerbajsningar så att jag hinner använda alla kläder.



En bortskämmd liten!

läckert



Och så briljerade jag ännu en gång. Herre satan vad god den blev!

midsommardagen

Hoppas ni hade en bra midsommar igår! Själv tog vi det bara lugnt hemma hos svärmor med grill, tårtätning och fotboll. Alldeles lagom om ni frågar mig. 

Eftersom vi helt glömt av att handla frukost denna helg (Dennis är inte en grötätare som sin bättre hälft) så fick jag som vanligt briljera i köket med rester ifrån veckan och slänga ihop en brunch/lunch. Om det blev gott? Haha OOM det blev!


Min matlagartalang har blivigt nånting alldeles extra sen jag blev hemmaliggandes hela dagarna. Kanske kan det ha att göra med att mat är typ det enda som snurrar i mitt huvud.

22juni

Och så var allt precis i sin ordning med det klassiskt svenska midsommarvädret! 



Vi tänkte åka ut till landet och dansa runt midsommarstången med mormor, morfar och alla andra som brukar vara där från släkten osv. men det känns väl inte precis lockande idag. Vi myser lite till här hemma istället sedan åker vi till svärmor och grillar.

Jag skall visa min fina tårta sedan med, men först skall den bli färdigdekorerad med massa jordgubbar!

koka kolasås

Jag vet inte vad ni tänkt hitta på en dag som denna, för en gångs skull soliga dag. Jag skall iallafall koka den hära burken i två och en halv timma nu.



grisrosa vs. brunis

"Skall vi se vem som har finast mage?" sa hjärtekvinnan min och drog stolt upp sin tshirt.


Jag har iaf finaste innehållet!

potatiscraving

Idag lagade jag världens godaste så sjuktjävlaheltfaktastiskt god middag. Jag vet inte varför just idag det var så jävla gott, sen var det tillockmed kött - jag som typ föredrar kött minst av allt +att jag knapt var hungrig när middagen skulle ätas. mellan tuggorna satt jag och svor hela middagen om hur jävla gott det var. Jag är nog helt enkelt världens bästa kock bara.


fläskytterfilé med sommarpotatis, bea och avocadosallad. Jag döööör!

onsdag 20juni


Igårkväll gick vi lös och fotade magen i alla möjliga vinklar. Låter säkert skitlöjligt men ni som är/vart gravida själva vet väl vad jag pratar om ;) Här har vi en fin bild från gårdagen iallafall. Älsklingsmonster i v.35!

har jag en lat bebis?

Jag tänkte jag skulle vara riktigt hurtig och promenera en timma om dagen nu när jag går hemma på havandeskap. De dagar som de regnar eller är för kallt skulle jag köra ett långpass med gravidyoga. Men jag tror min BB har andra planer för mitt hemmalevene. 
Skall jag köra ett yogapass känner jag mig som världens bredaste kylskåp som inte kan yoga för fem öre och mitt bäcken går av på mitten. Om inte fler bitar än två. Går jag en sträcka som är längre än 5-10 min blir min mage helt stenhård och plötsligt väger den flera kilo mera. Som om man är sådär jätteuppblåst och inte har bajsat på flera dagar. Feeeeel the pain! Sedan värker högersidan (alltid bara höger?) av magen och strålar ner i hela högra delen av bäckenet och min gångstil blir sådär riktigt som en megahöggravid pingvin. Alltså blir det inga promenader för mig. Konstigt nog strejkar inte lilla monster där inne när jag går på stan och shoppar. Men det klagar jag väl inte för.


Här har vi henne framifrån i v.24+2, vinkandes till kameran♥

omnom nom

Har fått i uppdrag att till midsommar baka denna tårta.



det.vattnas.i.min.mun.till.tusen.

Midsommarafton kan du typ vara i morgon eller nått?



Receptet hittar ni här.

ni är bäst♥

I går var en helt fantastisk dag! Tusen tack till alla ni fina!
Det började med att jag trodde vi skulle hem till mamma för fika och vara sällskap medans hon var gräsänka. Så när vi väl kom dit var alla mina fina, familj och vänner där och hade fixat den finaste, mest perfekta, babyshower för mig, så överraskad och fylld med lycka blev jag! 
Tack tack tack tusen gånger om mina fina för dagen jag fick igår! Gick runt och var fylld med lycka, glädje och massa kärlek ändå fram tills jag skulle sova för natten.

Vet inte hur jag skall beskriva min tacksamhet, är så rörd så jag blir helt tårig av lycka att ha er alla i mitt liv av att bara tänka tillbaka på gårdagen, alla fina presenter, maten, sällskapet, lekarna ja allt allt! Massa kärlek till er!♥♥





packad





Lagom skillnad haha. Så har vi bara kläder kvar som jag faktiskt fortfarande kan använda.
(såg att jag fotade en oinslagen födelsedagspresent, så fick bli en rosa klutt -orkar ej ta om bilden)


Så nu ligger alla mina restrerande kläder nerpackade och redo och skickas till svärmor.


Bilden gör inte väskorna riktigt rättvisa heller, väskorna är skitstoooora!

min besatthet

Vad jag gör på mina dagar här hemma? Jo jag försöker så mycket som jag orkar att hålla fint, packa lite och laga middagar varje dag. Men det hära facebookspelet gör mig galen. Jag är helt besatt, varenda liten ledig minut jag får ägnar jag åt spelet, kan sitta huuuur länge som helst emellanåt. Bubble saga, jag hatar dig så mycket att jag älskar dig!



sommaren är räddad!

Jag sprang ju förbi posten idag för att hämta mitt paket som äntligen kommit! Dock var det bara klänningen som kom så den fina skötbordsunderlagsgrejen får jag hämta istället om ca en vecka. Jaja skit i den. Jag tror jag hittat min absoluta favoritklänning! Känner att jag nog kommer att bo i denna hela sommaren. 
Så långt ifrån den klänningen jag var på jakt efter som man kan komma, men jag älskar den!


redan torsdag

Precis legat och jäst upp mig lite extra på soffan med ett onyttigare mellanmål, men oooom det var värt, haha!
Nu måste jag nog ta tag i dagen så att jag får lite nytta gjort. Städning och packning, här kommer jag!





Här ligger jag typ i enda ställningen jag inte får ont av, förutom i benen och när lilla monster sparkar ner i soffan.

14 juni

Så har jag redan vart vaken en timma och hunnit surpla i mig både kaffe och en skål med havregrynsgröt. Om en timma börjar sista gången för föräldrargrupp. Trist att Dennis även denna torsdag var tvungen att jobba istället men jag klarar mig fint ändå, alla sitter och halvsover i var sitt hörn så ingen större nöd på mig.



Börjar bli min standardfrukost nr1. Nr2 brukar bestå av knäckemackor.

Om man skulle ta och börja fixa sig lite kanske, lite tyger borde dras på kulan även idag.

diaperbag

Med den farsan lilla monster har är det inte mitt fel att jag kommer springa runt och vara snygg i den här fina skötväskan.


13 juni

Här har vi den lilla kulan i v.34. 

Haha där ser ni att jag tvättar min spegel med, fina torkränder.
Sjukt vad snabbt det närmar sig bf nu. Jag har inte ens tvättat kläder eller fått bbsängen ihopskruvad. Längtar så efter dig, lilla monster!

en social dag idag

Så har jag snart slagit ihjäl ännu en dag som hemmafru. Dock lite extra kryddad tillvaro idag mot övriga dagar då jag fick vara lite social och göra mig mammafin hos frisören. Äntligen är jag av med mina svinto-toppar! Från och med nu SKA jag unna mig frisörbesök. Inga mera "vad-kan-gå-fel?-jag-provar-själv"-försök här inte. Ja skall vara snyggemamman!


Haha inte bästa bilderna, men någorlunda före -och efter. Mörkare än jag tänkt mig, men jag gillart!

ändrade planer

Så skall jag väl bege mig ut, så regnar det. Typiskt. 

Istället får jag göra någon annan nytta så tänkte jag skall ta tag i garderoben. Mindre kul men MÅSTE verkligen göras, blää. Framförallt skodelen haha den stavas kaos. Mina älskade små hjärtan, men men de måste göras av med förr eller senare.


Igår gick vi förresten in i vecka 34. Oh Maj gaad, nu är det bara 6 veckor kvar! 


Här är vi vecka 32+5 tror jag, gud vad vi växer på!



uppfinningsrikt

De har då ändå tänkt på allt för att få ut den maximala mysfaktorn i alla lägen dedär'a onepiece



Från trångt och lagom småtight till alldeles perfekt!

uppe innan tuppen

Antingen sover jag massor med timmar under natten, runt en 10-12stycken - eller så sover jag inga alls. Kan du inte bara dela upp dig lite jämnt och lagom sådär, snälla lilla sömn?


I morse vaknade jag 5.54. Lååångt innan ens min arbetande hjärtekvinna skulle vakna.
Vid 9 höll jag precis -Äntligen! -på att somna..in i drömmarnas värld..djupare och djupare....zzzZZzz ......BRÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖL(!!!!) men vafan. Då skall herr arbetare sätta igång att klippa gräset på gården.
Lika bra att kicka igång den här dagen med. Nu skall ja byta om till promenadkläder sedan skall ja förbi frisören och se om hon vill göra mig mammafin med lite slingor och klippning.



kaos kaos

Som så många gånger förr så är de dags för flyttpackning igen. Får alltid sån ångest när jag skall flyttpacka. Ångest och brutal stress är enda jag känner inför flyttar. Denna gången skall vi ju mellanlanda X antal månader i angered. 


Vad skall packas som klarar sig till tidigast oktober?
Vad skall packas som skall med till svärmor?
Vad skall vara kvar och packas i sista sekund innan flyttning sker?


Ångest ångest ångest. Stress stress stress.
Förutom det börjar jag få seperationsångest ifrån lägenheten. Så många gånger jag klagat och hatat över denna lägenhet så börjar jag plötsligt älska varenda litet hörn och vrå, varenda liten tapetbit och kakelbit älskar jag helt plötsligt.

RSS 2.0